- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Целосни плати за вработените во изолација и самоизолација

Целосни плати - Работник
482views

Повеќе од 60 отсто од вработените во државната администрација и локалните самоуправи работат од дома, вели Министерот за државна управа и локална самоуправа на Србија, Бранко Ружиќ и наведува дека на вработените кои се во изолација или самоизолација им е обезбеден полн износ на платите.

Навел дека измените на колективните договори во сила стапиле на 14 април и ќе се однесуваат и на мартовските плати.

Advertisement

„Сите се надеваме дека вонредната состојба во догледно време ќе биде прекината. Овде не се работи само за колективните договори кои ги има потпишано Министерството за државна управа и локална самопурава, туку и за колективните договорите на другите министерства по препорака на Владата“, рекол Ружиќ за ТВ Прва.

 

Advertisement

Advertisement