- Advertisement -
Правда

Што се гори во Цементарница: Со каков отров се трујат скопјани?

Што се гори во Цементарница: Со каков отров се трујат скопјани?-Работник
348views

Oсвен екстремно загадениот воздух кои Скопјани го дишат, дополнитен извор на труење се печките во Цементара, пишува Курир.

Порталот тврди дека во печките во Цементара завршуваат цели бали со фарбан текстил плус нафтен кокс со 18% сулфур и оти тоа се случува секоја ноќ. Граѓаните кои живеат во тој дел од градот знаат каква миризба се шири низ нивната населба.

Advertisement

Целиот текст можете да го прочитате тука

Advertisement

Advertisement
Advertisement