- Advertisement -
Македонија

Ќе се бира идејно решение за градинка и основно училиште во Центар

513views

Четиринаесет архитектонски трудови, изработени од студентите на Архитектонскиот факултет, во соработка со стручните служби во општината, од понеделникот се изложени на увид на јавноста во новоотворениот културно-социјален простор „Јадро“, во општина Центар.

Advertisement

Изложбата на архитектонските трудови ја отвори градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ. По завршувањето на изложбата, општинска комисија ќе ги разгледа сите предложени проекти и ќе го избере најдоброто решение, кое ќе се изведе кај спортското игралиште „Партизан“, во Градскиот парк.

Изложбата на трудовите ќе трае до трети март, во КСП „Јадро“ (Урбана заедница „Дане Крапчев“).

Advertisement

Тој е прв простор од ваков тип, кој по пат на јавно-приватно партнерство функционира како центар наменет за реализирање на програмите на независната културна сцена, но и на поширокиот граѓански сектор, во кој можат да ги развиваат своите идеи, особено во областа на културата.

Извор: ОПШТИНА ЦЕНТАР

Advertisement