ПравдаСветот на работникот

11 здравствени работници од Штип од инфективното одделение негативни на Ковид – 19

   Време за читање помалку од минута

Негативни се резултатите за коронавирус и на последните четворица здравствени работници на Инфективното одделение Штип, а кои неколку дена се чекаше да пристигнат.

Директорот на Клиничка болница-Штип, Ален Ѓеорѓијев, за МИА изјави дека од Инфективното одделение тестирани се вкупно 14 медицински лица, од кои две лекарки, осум медицински сестри и четворица болничари.

Позитивни на корона вирус се вкупно тројца вработени од ова одделение –  двајца болничари и една медицинска сестра, додека за остантите 11 вработени, тестовите покажаа дека се негативни на Ковид 19.

Повеќе прочитајте на 24вести.мк