Македонија

ЕкономијаМакедонија

Одложување на наплатата на кредитите до шест месеци од банките, олеснувања и за брзите кредити

Одложување на отплатата на обврските по кредитите до шест месеци, понудија банките и штедилниците за граѓаните поради кризата, а олеснувања...
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Влада: Овозможена работа на фабриките и за време на построгиот полицискиот час во сабота и недела, работниците ќе одат на работа со посебни дозволи

Согласно заклучокот од дванаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб на Владата на Република Македонија ве известуваме дека работниците во...
ЕкономијаМакедонија

Стопанска комора: Надлежните да кажат како компаниите ќе работат втора смена за викенд кога забраната за движење почнува во 16 часот

Како компаниите кои работат до 20 часот ќе реализираат втората смена ако се знае дека забраната за движење почнува порано,...
1 47 48 49 50 51 134
Page 49 of 134