Свет

ЕкономијаСветСветот на работникот

Авто – гигант отпушта 1,100 директори и менаџери

Германскиот произведувач на автомобили Дајмлер ќе затвори 1,100 менаџерски позиции ширум светот. Таа бројка ќе чини дури 10 отсто од...
ЕкономијаСветСветот на работникот

Мајкрософт во Јапонија ја скрати својата работна недела на четири дена, продуктивноста скокна за 40 проценти

Се поголем број помали компании работат четири дена во неделата, а обидот на „Мајкрософт“  да примени таков принцип резултираше во...
1 45 46 47 48
Page 47 of 48