archiveАвиокомпанија

ЕкономијаСветСветот на работникот

Во „Луфтханза“ поради новиот коронавирус загрозени се 22.000 работни места

Во германската национална авиокомпанија „Луфтханза“ поради кризата со новиот коронавирус, загрозени се поголем број на работни места од очекуваното, односно...
ЕкономијаСветСветот на работникот

Крај на една ера: Авиокомпанија прекинала со работа- 2,300 вработени останаа без приходи

Најголемата европска регионална авиокомпанија „Флајби“ (Flybe) престанала со работа доцна синоќа. Флајби побарал позајмица од 100 милиони фунти од страна...
ЕкономијаСветСветот на работникот

Авиокомпанијата „Емирати“ побара од вработените да земат отсуство поради ширењето на Корона вирусот

Меѓународната авиокомпанија „Емирати“ побара од персоналот да земе неплатен одмор до еден месец поради рапидното ширење на Корона вирусот кое...
СветСветот на работникотСиндикат

Израелска компанија планира да отпушти 1,000 вработени поради загубите од корона вирусот

Израелската авиокомпанија Ел Ал вчера изјави дека сака да отпушти 1,000 вработени од вкупно 6,000 вработени во авиокомпанијата поради загубите...
1 2 3 4
Page 1 of 4