Ковачевски : 350 милиони евра инвестиции во енерегетиката и екологијата во Битола и регионот

Владата пред неколку дена објави план за инвестиции за периодот 2021-2027г во вредност од 8 милијарди и 175 милиони евра. 

Прочитај повеќе

Виталиа се приклучува на Nestlé и Danone во борбата со климатските промени

Свесноста за екологијата, климатските промени и градењето на зелена иднина станува една од главните теми на разговор во модерното општество.

Прочитај повеќе

Што се гори во Цементарница: Со каков отров се трујат скопјани?

Oсвен екстремно загадениот воздух кои Скопјани го дишат, дополнитен извор на труење се печките во Цементара, пишува Курир. Порталот тврди

Прочитај повеќе

Канада прогласува итност за климатски промени, а потоа го одобрува проширувањето на масивните нафтоводи

Само еден ден по прогласувањето на итност за климатските промени, Канада го одобри проширувањето на масивниот гасовод кој ќе го

Прочитај повеќе