ИВАП реагира на новите мерки, бара нивно прецизирање и да се дозволи влез на настани со негативен ПЦР тест

Асоцијацијата на ивент индустријата (ИВАП) остро реагира на недореченостите во новите мерки против КОВИД и бара нивно допрецизирање. Воедно забележува

Прочитај повеќе

Асоцијација ИВАП со реакција на вчерашното соопштение од Владата за заклучоците од средбата

Вчера асоцијацијата ИВАП оствари средба со претставниците на Владата, на која беше разговарано за помош на нашиот сектор кој е

Прочитај повеќе

Ивент индустријата ќе добие финансиска помош за смислување настани за Денот на независноста

Следната недела ќе биде објавен јавниот повик за финансиска поддршка од 1 милион евра за компаниите да можат да реализираат

Прочитај повеќе