Протест пред МИОА за зголемување на платите

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) денеска протестните активности ги продолжи пред Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) од

Прочитај повеќе

МИОА: Посветени сме на реформи и професионализација на администрацијата, транспарентно и отчетно владеење и подобрена испорака на електронски услуги

Во првите 100 дена од работата на Владата во Република Северна Македонија, Министерството за информатичко општество и администрација се фокусираше

Прочитај повеќе

Шаќири: Буџетот на МИОА за 2022 изнесува 1.323.684.000 денари

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири го презентираше Предлог-буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација за 2022

Прочитај повеќе

Шаќири: Посветени сме на забрзувањето на дигиталната трансформација

МИОА во целосна координација со Владата на Република Северна Македонија ги постави своите цели во процесот на дигитализација на земјата.

Прочитај повеќе

Груби: Уште една шанса пред отказ за рамковните административци кои не сакаат да станат инспектори

Рамковните административци кои ќе ја одбијат понудената работа, ќе добијат уште една шанса да си го најдат своето работно место

Прочитај повеќе

Вработените кои 10 години седеа дома и земаа плата ќе добијат отказ ако двапати одбијат работна позиција

Доколку некој од вработените според Рамковниот договор, кои сега седат дома и примаат плата, двапати одбие опција за ангжаман што

Прочитај повеќе

Средба на УПОЗ и МИОА

Почитување на одредбите на Гранскиот колективен договор, исплата на регресот за годишен одмор и измените во Законот за административни службеници

Прочитај повеќе