По повеќедецениска потрага пронајден римски мозаик под лозови насади во северна Италија

Римски мозаик, по кој археолозите трагаа повеќе децении, е откриен под лозови насади во северна Италија, јави Би-би-си. Истражувачите во

Прочитај повеќе