Сексуалните работници се жалат дека владата ги заборавила за време на пандемијата

Сексуалните работници останаа повторно на маргините, за време на кризата со Ковид-19, останавме исклучени од сите мерки за помош, ги

Прочитај повеќе

Активности за одблежување на 2 јуни – Меѓународен ден на сексуалните работници

СТАР-Првиот колектив на сексуални работници на Балканот и ХОПС – Опции за здрав живот Скопје, во соработка со феминистичката платформа

Прочитај повеќе

Ковид-19: Сексуалните работници во Франција бараат помош од државата

Здруженијата за одбрана на сексуалните работници, погодени од „екстремна финансиска несигурност” поради спроведувањето на ограничувањата за движење за да се

Прочитај повеќе

Командир вознемирувал полицајки: Дојди кај мене на „Пижама парти“

Раководно лице со пораки повикувало полицајки на тајни состаноци, забава во пижами, а биле и сексуално вознемирувани со закани дека

Прочитај повеќе