Поддршка од Советот за социјална сигурност за зголемувањето на пензиите

Советот за социјална сигурност денеска ги поддржа законските измени со кои од идниот месец ќе се зголемат пензиите за сите

Прочитај повеќе

Иднината е во приватните пензиски фондови

Економската сигурност во староста е составен дел на индивидуалната благосостојба. Токму затоа, главните двигатели на пензиските системи на светско ниво

Прочитај повеќе

ССНМ: Новинарите имаат ниски плати и се повеќе од нив се без социјална сигурност

Во рамки на проектот на Самостојниот синдикат на новинари и медумски работници – ССНМ од 2018 година “Синдикат до синдикат“,

Прочитај повеќе

ССНМ: Неолибералните политики се главниот непријател на работничките права

Работодавачите не се главниот непријател на вработените, туку неолибералните политики што ги регулираат работничките права, вели претседателот на ССНМ, Ѕвездан

Прочитај повеќе

СОНК: Социјалниот дијалог и партнерството се на многу ниско ниво

Според Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК, социјалниот статус и партнерството, во последните години се во континуирано

Прочитај повеќе