Царовска на „Сител“: Образовни реформи се потребни итно, инаку правиме ненадоместлив пропуст

Сеопфатни образовни реформи се потребни итно затоа што инаку создаваме ненадоместлив пропуст, рече министерката за образование и наука Мила Царовска

Прочитај повеќе

Сојузот на фудбалери ќе организира тестирање на Ковид-19 за сите фудбалери, тренери, членови на стручни штабови

Синдикатот на фудбалери на Македонија во координација со клубовите од Првата македонска фудбалска лига ќе организира тестирање на сите фудбалери,

Прочитај повеќе

Арсовска за Работник:Во 80% од културните институции нема основни услови за работа

Според Вас, каква е материјалната и социјалната положба на културните работници во државата? Состојбата во културата по прашање на социјалната

Прочитај повеќе

Минималецот се зголемува на 14,500 денари

Претседателот на Владата на Р. Македонија, Зоран Заев истакна дека бил постигнат договор помеѓу бизнисот и синдикатите за зголемување на

Прочитај повеќе

Реакција на Синдикатот на УПОЗ за пролонгирање на најавеното зголемување од пет отсто на администрацијата

Вчера до Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани на РМ (УПОЗ), пристигнаа неофицијални информации за

Прочитај повеќе