ЈА НАПУШТИЛЕ РАБОТАТА ПОРАДИ СОЛИДАРНОСТ КОН КОЛЕГИТЕ: Моќна видео снимка која ја покажа вистинската сила на работникот

Снимката од работниците кои еден по еден храбро го напуштаат своето работно место само затоа што нивните колеги останале без

Прочитај повеќе

КСС домаќин на меѓународна обука на тема ,,Активно стареење” организиранa од полскиот синдикат НСЗЗ Солидарност

КСС беше домаќин на завршната меѓународна обука која се одржа во рамки на проектот: Иницирање активности за спроведување на автономна

Прочитај повеќе

„Не ја суди книгата по нејзините корици“

Бобан Илијевски Морам да потенцирам дека еден од најголемите проблеми во нашето општество е немањето на солидарност помеѓу самите работници.

Прочитај повеќе

Солидарноста како моќно оружје во борбата со пандемијата – Компанијата dm дрогерие маркт донираше концентратори за кислород

Со цел да придонесе во борбата против Covid-19 компанијата dm дрогерие маркт донираше два концентратори за кислород со капацитет од

Прочитај повеќе

40 години од создавањето на историјата: Роденден на „Солидарноста“

Пред 40 години, 31ви август 1980 година, штрајкувачите на полското бродоградилиште во Гдањск и комунистичкиот режим потпишаа историски договор. Со

Прочитај повеќе

Во знак на солидарност со работниците кои добија отказ, КСС бара откажување на режиските трошоци

Соопштението на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија ви го пренесуваме интегрално: Проблемите кои се појавија со се почести откази

Прочитај повеќе

СОНК влегува во штрајк на солидарност во културата

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК влегува во солидарен штрајк во културата, приклучувајќи му се на Синдикатот

Прочитај повеќе

Поддршка и од балканските синдикати за штрајкот на СОНК

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК доби силна поддршка од страна на балканските синдикати, објави Претседателот на

Прочитај повеќе