АмЧам Македонија и АмЧам Бугарија: Креирање погодна средина за бизнисите ја зајакнува соработката помеѓу двете држави

Американската стопанска комора во Македонија и Американската стопанска комора во Бугарија потпишаа Меморандум за соработка кој предвидува активности во насока

Прочитај повеќе

Соработка на синдикатите и работодавачите за прашања од безбедноста и здавјето при работа

Соработка на синдикатите и работодавачите за прашања од безбедноста и здавјето при работа Работодавачот, согласно Законот за безбедност и здравје

Прочитај повеќе

Како да имате успешна соработка со вашите колеги на работа?

За организацијата да работи непречено и да ги исполнува своите цели, важно е да се поттикнат вработените за соработка. За

Прочитај повеќе

Економската соработка во фокус на делувањето на новиот унгарски конзулат

Денес во Штип на официјална свечена церемонија се отвори Конзулат  на Унгарија во присуство на министерот за надворешни и трговија

Прочитај повеќе

Меморандум за соработка помеѓу Агенцијата за заштита на лични податоци и Асоцијацијата за е-трговија на Македонија

Претседателката на Асоцијацијата за е-трговија на Македонија Нина Ангеловска и директорот на Агенција за заштита на личните податоци Имер Алиу

Прочитај повеќе

Бектеши: Трговијата е значаен поттик за зголемување на соработката во регионот

Република Северна Македонија дефинираше среднорочна политика за поголема отпорност на економијата која се темели на повеќе платформи во периодот од

Прочитај повеќе

Главниот државен ревизор на Република Косово во посета на ДЗР

На покана на ДЗР, а врз основа на долгогодишна успешна соработка помеѓу врховните ревизорски институции на Република Северна Македонија и

Прочитај повеќе

Потпишан Договор за соработка меѓу Пошта и Халкбанка

Генералните директори на „Пошта на Северна Македонија“ и „Халкбанка“, Јани Макрадули и Билал Суџубаши денеска го потпишаа Договорот за соработка.

Прочитај повеќе

Директорот на Вибер за престанокот на соработката со Фејсбук: Ја почитуваме слободата на изразување, но постојат граници

Вибер ја почитува слободата на изразување, но има некои ограничувања, кога употребената содржина е претерано насилна, ги навредува или повредува

Прочитај повеќе

Јуридика учествуваше на средба за “Националната стратегија за развој на екосистем за социјални претпријатија”

Фејсбук статус на Асоцијацијата за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“: Дел од тимот на Асоцијација за правно –

Прочитај повеќе