Зголемувањето на платите за здравствените работници инвестиција во човечки капитал, во јавното здравство, но и во иднината на државата

Во мигови кога целиот свет се соочува со криза за јавното здравје, јасно е дека здравството и здравствените работници се

Прочитај повеќе

Дополнително покачување на платите од 5% ќе добијат и здравствените соработници

Дополнително зголемување на платите од 5% ќе добијат и соработниците во секторот на јавното здравство. Покачувањето на платите на соработниците

Прочитај повеќе

Македонски квалитет 2019 – Арсовска и Пендаровски ги доделија престижните признанија

Во свечена атмосфера, во присуство на бројни гости, министри, претставници на институции и на дипломатскиот кор, соработници, традиционално и годинава

Прочитај повеќе

Идризово вработува 9 службеници – плати до 21,000 денари

Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 9 јавни службеници во КПУ „Идризово“. Се бараат референти и соработници. Во

Прочитај повеќе

Премиерот Заев и министерот за образование и наука Адеми на отворањето на новото ООУ „Киро Глигоров“ (Видео)

Претседателот на Владата на Република Северна, Зоран Заев и министерот за образование и наука, Арбер Адеми денеска се обратија на

Прочитај повеќе

Предлог-законите за основно образование и за наставници и стручни соработници денеска влегоа во собраниска процедура

Предлог-законите за основно образование и за наставници и стручни соработници во основно и средно образование денеска влегоа во собраниска процедура

Прочитај повеќе