Буџетот не е развоен туку социјален, реагираат експертите

Социјален, наместо развоен. Во предлог буџетот за наредната година над половина милијарда евра се наменети за плати, пензии, социјални транфери,

Прочитај повеќе

Јовевски: Очекувам мојот придонес во семинарот ќе ги охрабри учесниците да се посветат вистински на семејсвото и на работата

Имав задоволство да учествувам на регионалниот семинар на тема „ЗАЈАКНУВАЊЕ НА СОЦИЈАЛНИОТ ДИЈАЛОГ ВО РАМКИТЕ НА ЕВРОПСКАТА ИНТЕГРАЦИЈА“ како експерт

Прочитај повеќе

Многумина работници не знаат дека ова е клучна алатка за остварување на нивните права

За многумина социјалниот дијалог е апстрактна непознаница која само се споменува од Владата, синдикатите и работодавачите. Мислам дека да прашате

Прочитај повеќе

Социјалниот дијалог помеѓу сите чинители е од особено значење и во интерес на граѓаните, стопанството, економијата

Во Министерството за труд и социјална политика денеска се оддржа седница на Економско-социјалиот совет на која претседаваше министерката за труд

Прочитај повеќе

Ралповски за Работник: Со платите на партиските и родниските вработени во администрацијата, може да им се помогне на невработените

Поскапувањето на струјата за 7,4 %, неисплаќањето на државната помош од страна на фирмите на работниците, планот на СДСМ да

Прочитај повеќе

КСС: Со ВМРО – ДПМНЕ се обврзавме, синдикатот да биде вклучен во владината програма, по формирањето на Владата

По објавениот јавен повик на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија- КСС до сите политички партии, денес во просториите на

Прочитај повеќе

КСС: Социјалната криза без покажување на солидарност многу лесно ќе прерасне во институционална криза

Инспирирани од последните случувања во државата, почувстувавме потреба да ја известиме јавноста и да побараме поддршка за последните случувања во

Прочитај повеќе

Кој го има главниот збор во социјалниот дијалог?

КОЈ ГО ИМА ГЛАВНИОТ ЗБОР ВО СОЦИЈАЛНИОТ ДИЈАЛОГ ? – Дали синдикатите, работодавачите, или државата ги влече „конците“ во социјалог

Прочитај повеќе

Локален економско социјален совет во Куманово: дискусии за состојбата во стопанството

Локалниот економско-социјален совет и Градоначалникот Максим Димитриевски денеска одржаа работна средба со претставници од стопанството во Куманово. На средбата присуствуваа

Прочитај повеќе