archiveсоцијална

МакедонијаПравдаСветот на работникот

Заев на средба со родителите кои ја користеа мерката за продолжено породилно: Ќе покажеме максимална флексибилност, но мораме да научиме да живееме со пандемијата

Премиерот Зоран Заев, министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска и министерот за здравство Венко Филипче, денеска во Владата...
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Претставници на синдикатите и работодавачите на средба со Шахпаска: Побрзо заокружување на содржината на новиот Закон за работни односи

Во Мининистерството за труд и социјална политика  Министерката Шахпаска  одржа работна средба со претставници од репрезентативните, нерепрезентативните синдикати и  претставници...
ИнтервјуаМакедонијаПравдаСветот на работникот

Шахпаска: Јас ги однесов моите ќерки во градинка на осум месеци! Тоа треба да го прават и другите мајки ако сакаат да имаат кариера како мене!?

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска во интервјуто за порталот МКД.мк вели дека не знае колкав е бројот...
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Шахпаска и Филипче: Градинките имаат капацитет за безбедна и целосна грижа за децата

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска и министерот за здравство Венко Филипче вечерва во Владата на Република Северна...
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Обезбедени се целосна грижа и доволно места за децата во градинките, единствен логичен чекор е родителите да се вратат на своите работни места

Во врска со реакциите на дел од родителите кои досега ја користеа мерката продолжено породилно отсуство, Владата на Република Северна...
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Социјалниот дијалог е во интерес на сите чинители, работниците,работодавачите и Владата, продолжува соработката меѓу МОТ и МТСП

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска оствари средба со националниот координатор на Меѓународната организација на трудот  Емил Крстановски,...
1 2 3 24
Page 1 of 24