Новогодишна желба на СПМ – “Како Полицаец да имам иста плата како шумски полицаец”

Во новата 2023 година во име на нашите преставници и нашите членови посакуваме: Да почнат конечно да се почитуваат професионалците,

Прочитај повеќе

СПМ: Нападната полицијата пред институциите, повредени полицајци…

“Нападната полицијата пред институциите Повредени полицајци Демонстрација и вандализам Расечен и претепан полицаец Насилство “ МВР години наназад никако да

Прочитај повеќе

СПМ бара зголемување на платите на полициските службеници за 10 %

Синдикатот на Полиција во Македонија- СПМ упатува апел до сите пратеници во Собранието на Република Македонија, без разлика кој го

Прочитај повеќе

Во 21 век оставени без вода. Има ли МВР, командир, началник на РЦ Север и Директор на БЈБ и што прават тие?

Синдикат на полиција во Македонија како заштитник на правата на полициските службеници во МВР, ја известува јавноста дека веќе недела

Прочитај повеќе

СПМ: Зошто ги заборавивте полициските службеници?

Зошто ги заборавивте полициските службеници? Ова вчера што го изјавија преку соопштение од Владата за буџетот за 2023 година за

Прочитај повеќе

СПМ: Помошникот на Директорот на БЈБ Лукароски на партиски митинг ракоплеска на Премиерот

Чекориме “СИЛНО И ОДЛУЧНО КОН ИДНИНАТА”- силниот и одлучниот пат на “Лукаро” со другарите Кога ќе се спомнат реформи во

Прочитај повеќе

СПМ:Честитка по повод роденденот за нашиот на Министер Оливер Спасовски

Честитка по повод роденденот за нашиот најмил Министер Оливер Синдикат на Полиција во Македонија – СПМ по повод роденденот на

Прочитај повеќе

СПМ: МВР НЕ Е ДООЕЛ, СТОП ЗА НЕПРОДУКТИВНИТЕ ТРОШЕЊА

Без вовед, без претходни најави зошто и како, се обраќаме директно до Министерот Спасовски, со оглед на целокупната ситуација, криза

Прочитај повеќе

СПМ: Департизација во МВР – Министре сериозно ли сметаш дека постои во МВР?

Навидум на прв поглед кога ќе го прочитате или слушнете Министерот Спасовски ќе сватите дека навистина се бори, дека прави

Прочитај повеќе

СПМ: Полицијата оставена на милост и немилост без заштитна опрема!

Гас маски, панцири и плочи ИМАТ СНЕМАНО од “задоволната” Полиција! Синдикат на полиција во Македонија во интерес на полициските службеници,

Прочитај повеќе