Дополнување: Работниците да не потпишуваат никакви спогодби

❌СООПШТЕНИЕ ДО РАБОТНИЦИТЕ/ЧКИТЕ❌АЛАРМАНТНО II ДЕЛ ⛔️Како дополнение на претходната објава, сакаме уште да апелираме до работниците уште еднаш да не

Прочитај повеќе

Азески потпиша спогодби со неговиот турски и грчки колега

Ставање во функција на Турско-Македонски трговско-индустриски форум и Агенда за отворање нови перспективи во насока на зголемување на бизнис соработката

Прочитај повеќе

Со сила исплатил минимална плата и К-15, а згора на тоа им дал спогодби на вработените

Бобан Илијевски Трансформирањето на работниот однос од неопределено на определено работно време стана пракса во Македонија во последниве година дена.

Прочитај повеќе

Лукаревска децидна – Спогодбите не можат да бидат над законите

Постојат работодавачи коишто сметаат дека со првото пуштање на декларацијата за плати каде што имаат утврдено 14,500 денари минимална плата

Прочитај повеќе