Од вкупно регистрираните 171.000 земјоделци, само 37.186 се жени

Од вкупно регистрираните 171.000 земјоделци, само 37.186 се жени или 21,7 отсто, додека од 300 договори за закуп на земјоделско

Прочитај повеќе

Зошто „Мета“ ја прекина соработката со новинарката Дуковска?

За прекинот на соработката со новинската агенција „Мета“ бев информирана преку телефон, со промрморено објаснување дека е поради некаква реорганизација

Прочитај повеќе

МЖСПП преземa превентивни мерки за заштита

Министерство за животна средина и просторно планирање, согласно новонастаната ситуација со корона вирусот во нашата земја, спроведува превентивна мерка за

Прочитај повеќе

Макрадули, Богдановиќ и Зиков денеска ја посетија детската градинка “Кочо Рацин” објект Панорама – Водно

Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули, градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ и финансискиот директор на

Прочитај повеќе

Отворен ден на „Дрисла“: Градот Скопје презема итни мерки за консолидација на депонијата

Новинарски екипи и активисти од еколошките граѓански организации денеска ја посетија депонијата „Дрисла“ и направија увид во состојбата на теренот,

Прочитај повеќе

Град Скопје: Денеска на пладне запираат вонредните мерки за загадување на воздухот

По добиената информација од Министерството за животна средина и просторно планирање, Град Скопје ги известува граѓаните дека денеска од 12

Прочитај повеќе

Измените во законот за минерални суровини по скратена постапка ќе имаат негативни ефекти врз бизнисот

На редовната прес-конференција во Стопанската комора на Македонија, одржана на 27.01.2020 година, претседателот на Македонската асоцијација на рударството (МАР), Николајчо

Прочитај повеќе

Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис

Во понеделник, 27.01.2020, Општина Кисела Вода организира информативен настан на тема “Отстранување, дислоцирање, уништување и дислоцирање на хемиски материи од

Прочитај повеќе

Шилегов: Ново зеленило во дворот на Карев

Градоначалникот Петре Шилегов и заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули,  денеска одржаа прес-конференција во дворот на

Прочитај повеќе

Вонреден инспекциски надзор на Државниот инспекторат за животна средина по пријавено загадување на река Серава

Дежурната екипа на Државниот инспекторат за животна средина, во координација со овластен инспектор за животна средина од Општина Карпош се

Прочитај повеќе