Започна изработката на нов Закон за средно образование, одржана првата средба на работната група под водство на МОН

Преку инклузивен процес со учество на претставници од повеќе институции и организации, започнува изработката на новиот Закон за средното образование

Прочитај повеќе

СОНК излезе со првомајски проглас

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК, вчера излезе со првомајски проглас каде ги искажа своите ставови околу

Прочитај повеќе