Царовска: Прв Дигитален саем за средно стручно, точни информации за правилен избор за продолжување на школувањето

На дводневниот Дигитален саем за средно стручно образование, што денеска и утре се одржува во Скопје, околу 19.000 ученици од

Прочитај повеќе

Шабани: Повикот за запишување во средно стручно го правиме со компаниите, не кабинетски

Активно работиме на подобрување на средното стручно образование, наша цел е младите по завршување на училиштето да поседуваат вештини и

Прочитај повеќе

Царовска: Соработката меѓу средното стручно и компаниите е двонасочен процес, сите добиваат од него

Консултациите со претставниците на средните стручни училишта, компаниите и локалните самоуправи денес продолжија во Општина Берово, каде присуствуваа и градоначалниците

Прочитај повеќе

Царовска: Го јакнеме средното стручно, ја зголемуваме вработливоста на младите

Креираме образование базирано на вистински потреби на стопанството, со што бенефит ќе имаат и учениците и компаниите. Учениците добиваат пракса

Прочитај повеќе