ЗНМ и ОБСЕ: Обезбедени заштитните средства за новинарите и медиумските работници

Здружението на новинарите (ЗНМ) и Мисијата на ОБСЕ во Скопје информираат дека денеска започна дистрибуцијата на пакетите со заштитни средства

Прочитај повеќе

Конференција: Потребен е нов модел на финансирање на стручното образование и обука

За квалитетно стручно образование и обука потребни се добри финансиски средства и добра опременост на училиштата, но и финансирање на

Прочитај повеќе

Почна повратот на ДДВ за граѓаните

Управата за јавни приходи започна со исплата на парични средства согласно Законот за враќање на дел од ДДВ кај физичките

Прочитај повеќе

Истражување: Еден процент од граѓаните можат да купат стан, 12 немаат ниту за храна

Само еден процент од граѓаните во земјава може да си дозволат да купат стан или викендичка, 57 отсто имаат доволно

Прочитај повеќе

Спасовски: На пензионерите со ниски пензии да им се овозможи работа на полно работно време

Во Србија веќе почна трендот на вработување на пензионери, онаму каде што недостасуваат стручни кадри. Претседателот на Пензионерскиот синдикат при

Прочитај повеќе

Парите кои беа ветени за кариерен развој на јавните службеници се делат селективно, велат од САДУ

Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија – САДУ, при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС реагира

Прочитај повеќе

Работењето на македонските најголеми банки

Вкупните средства на 15 банки на нашиот пазар лани достигнале 8,19 милијарди евра и во однос на претходната година пораснале

Прочитај повеќе