Трамп го забрани „ТикТок“. Дали истото се случува во Европа?

Американскиот претседател Доналд Трамп вети дека ќе ја забрани „ТикТок“, кинеската платформа за објавување видео содржини, во Соединетите држави. Тој

Прочитај повеќе

Суровоста кај животните сега се казнува до седум години затвор во САД

Во ретка прилика на политичко единство, Доналд Трамп во понеделникот потпиша двопартиски акт со кој, за прв пат, се забранува

Прочитај повеќе