Транзицијата кон електрични возила загрозува над 60.000 работни места во Италија

Транзицијата кон електрични автомобили може да загрози над 60.000 работни места во Италија, вели еден од највлијателните синдикати, повикувајќи ја

Прочитај повеќе

Левица: Да се избориме за политичка власт на трудот!

Денес е 1 Мај, Денот на трудот, НАШ ден! Ден кој не е празник! Знаете од своите празни џебови, од

Прочитај повеќе

Работниците кои се непријавени се дел од сивата економија

Процесот на приватизација, долгата транзиција и состојбите во посттранзицискиот период наметнаа нови квазистандарди во економиите на земјите што произлегоа од

Прочитај повеќе