Рубрика за трудово право: Договор за вработување на определено време и трансформација на неопределно време

РУБРИКА ЗА ТРУДОВО И СОЦИЈАЛНО ПРАВО Тема: Договор за вработување на определено време и трансформација на неопределно време Договорите за

Прочитај повеќе

Дигитална трансформација во време на криза

Автор: Симона Ковачевска Пред да се појави пандемијата ковид-19, низ медиумите секојдневно се промовираше еден концепт на „4та индустриска револуција“

Прочитај повеќе

Над 1000 здравствени работници стравуваат дали работниот однос ќе им се трансформира во редовен

Дали трансформацијата на работниот однос од договор на дело во редовно вработување во болниците и клиниките е стопиран или пак

Прочитај повеќе