- Advertisement -
Правда

Антикорупциска: Нема судир на интереси во Уставен иако одлучувал за сопствените плати

138views

Државната комисија за спречување корупција преку соопштение информира за вчерашната одлука на Уставниот суд за стопирање на владината уредба за намалување на платите на избраните и именувани функционери.

„Уставниот суд е единствен орган на Републиката кој ја штити уставноста и законитоста и одлучува за согласноста на законите со Уставот и согласноста на другите прописи и колективни договори со Уставот, сметаме дека во овој случај не е надвладеан личниот интерес во вршењето на службената должност“, се вели во известувањето од Антикорпциска.

Advertisement

Во ДКСК сметаат дека не постои судир на интереси кај уставните судии во конкретното постапување.

Извор: Сител

Advertisement
Advertisement