- Advertisement -
Македонија

Бесплатен јавен превоз поради големата загаденост на воздухот во општина Битола

Бесплатен јавен превоз - Работник
244views

Поради големата загаденост на воздухот, општина Битола донесе одлука денеска јавниот превоз да е бесплатен.

„Согласно Одлуката за субвенционирање на бесплатен јавен градски превоз на патници во денови со високи нивоа на концентрации на суспендирани честички РМ10 во амбиентниот воздух над 100 μg/m3, донесена од Советот на Општина Битола на 23.12.2019 година, Ве известуваме дека, денес 31.01.2020 јавниот градски превоз е бесплатен. Информацијата е испратена до медиуми, објавена на веб страната на Општина Битола, а превозниците на автобусите треба да имаат истакнато известување за слободен превоз“, истакнаа од општина Битола.