ЕкономијаМакедонијаНовости

Бислимовски: Во јануарските сметки за струја ќе го нема надоместокот од 200 денари

   Време за читање помалку од минута

Во јануарските  сметки за струја ќе го нема надоместокот од 200 денари за мрежарина – соопштија од Регулаторната комисија за енергетика. Ова следува по бурните рекации на граѓаните дека овој надоместок кој требаше да се пресметува од овој месец, беше наплатен уште со декемвриските сметки. 

Од Регулаторна тврдат дека не е направена грешка и никој не профитира на грбот на граѓаните.

Извор: ТВ24