- Advertisement -
НовостиПравдаСветот на работникот

Вакцинирани 3.759 здравствени работници

Вакцинирани 3.759 здравствени работници - Работник
133views

Вакцина против КОВИД-19 до денеска примиле 3.759 здравствени работници, информираат за МИА од Министерството за здравство.

Преку веб-страницата „vakcinacija.mk“ се направени 76.990 пријави. Од страна на матични лекари направени се 53.473 анкети.

Досега вкупно се пријавени 61.908 лица над 70 години, преку сајт и од матичен лекар.