МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(ВИДЕО) (ГАЛЕРИЈА) Полицајците излегоа на протестот пред МВР организиран од СПМ

Полицајците излегоа - Работник
2.46Kviews

Синдикатот на Полицијата во Македонија денеска го одржа закажаниот протест. На истиот, Претседателот на синдикатот Орце Коцевски ги изнесе барањата и критики до Министерството за внатрешни работи, потенцирајќи дека условите за работа на полициските службеници не биле никогаш полоши.

На протестот СПМ доби поддршка и од Конфедерацијата на слободни синдикати каде што членува, како и од нејзините грански синдикати. 

 

 

На протестот свое обраќање имаше и Генералниот Секретар на СПМ, Дејан Саздов: