- Advertisement -
ИнтервјуаМакедонијаНовостиПравдаСиндикат

(ВИДЕО) Дали пензионерите стануваат социјална категорија во ек на здравствена и економска криза?

Дали пензионерите стануваат социјална - Работник
1.12Kviews

Интервју на порталот Работник со Претседателот на Пензионерскиот синдикат на Македонија Марјан Спасовски по повод зачленувањето на синдикатот во Европската Федерација на пензионери и постари лица – ФЕРПА. 

Со Спасовски разговараме и за други теми, меѓу кои и за тоа како влијае корона кризата врз пензионерите од здравствен аспект, за помошта од 6,000 денари која Владата ја одвои за пензионерите со примањата до 15,000 денари, за тоа колку е намалена вредноста на пензиите поради скриената инфлација, како и на други теми.