- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

(Видео) КСС:Почнуваме од почеток нема да дозволиме уцени и понижувања

КСС: Почнуваме од почеток
446views

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС објави ново видео во кое најавува нов почеток, но прашањето е за што? Во насловот се вели дека нема да трпат уцени и понижувања, од кого и што се надеваме ќе дознаеме следните денови. Но секако нашите претпоставки се последните нивни соопштенија во кои бараат да се стопира трансферот од јавен во приватен сектор, К-15 без дискриминација за цел јавен сектор и секако и упадот во синдикални организации од страна на Власта како што беше случајот со УКИМ. Секако ќе очекуваме да ја дознаеме целта и вистината.

Во продолжение видеото: