Правда

(Видео) Протест на средношколците против загадениот воздух

   Време за читање помалку од минута

Се повеќе средношколци започнаа да се собираат пред Владата, во знак на протест против загадувањето на воздухот, како дел од движењето „Зелена Револуција“ . Еден од нашите новинари успеја да сними кратко видео од протесниот марш на дел од средношколците низ улицата Македонија.

Во продолжение погледнете го видеото:

 

Средношколците со заштитни маски и транспаренти прво излегоа во училишните дворови со пораки за „Чист воздух“ и порачаа „Сакаме чист воздух!“ и „Зелено Скопје“.