МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(ВИДЕО) Согласно Законот за Безбедност и Здравје при работа, вработените во училиштата можат да одбијат небезбедна работа

Согласно Законот за Безбедност - Работник
157views

На денешната прес – конференција, Претседателот на СОНК Јаким Неделков рече дека согласно Законот за Безбедност и здравје при работа вработените во училиштата можат да одбијат небезбедна работа. 

Порача и дека сознанијата на синдикатот велат дека не се направени проценки на ризик од зараза со Ковид – 19 во училиштата.

Неделков истакна и дека потребно е директорите да им овозможат на наставниците да работат од дома, со нивна оперема, доколку тоа го сакаат. 

Повеќе во видеото во прилог: