ПравдаСветот на работникот

(Видео) Франција и понатаму штрајкува: Сообраќајни колони од 600 километри

   Време за читање 1 минута

Во Парискиот регион Ил д Франс од рано наутро се формирале колони на автомобили и камиони и во меѓувреме достигнале 600 киломтери.

Штрајкот против реформите на пензискиот систем во Франција влегува во 12 ден, а судејќи по се, не се очекува да заврши наскоро.

Сообраќајот, покрај проблемите предизвикани со штрајкот, дополнително го отежнува и дождот.