Владата го разреши раководството на фабриката „Колска“

Владата на денешната 90-та седница ги разреши управителот и членовите на Надзорниот одбор на фабриката за шински возила „Велес“, ДООЕЛ – Велес, позната под називот Колска.

Како што информираат од владината прес-служба, на седницата е констатирано дека раководството на фабриката покажало негативни финансиски резултати во работењето и покрај тоа што на овој субјект е доделена финансиска поддршка од страна на Владата.

Премиерот Димитар Ковачевски попладнево на прес-конференција во Владата соопшти дека поради неиспорачување на резултати побарал директорот и менаџерскиот тим на фабриката да бидат разрешени.