- Advertisement -
Занимливости

Водопад од облаци: Природен феномен во Русија

130views

Туристите во близина на Новоросијск во Русија имаа можност да уживаат во оваа необична глетка

Неколку туристи од Сибир присуствуваа на волшебнио природен феномен на планините во близина на Новоросијск.

Искачувајќи се на висина од 540 метри надморска височина, туристите видоа дека облаците се спуштаат во заливот Темешка и се раствораат во воздухот.

Новоросијск е познат по нестабилното време. Од ноември до март, во градот се појавува силен ветер, кој пренесува ладен ветар од платото Северен Кавказ на брегот на Црното Море и таквите услови ја создаваат оваа неверојатна глетка.