- Advertisement -
МакедонијаПравда

Втор случај на дете позитивно на КОВИД -19, во изолација две воспитувачки и 11 дечиња

Втор случај на дете позитивно на КОВИД - 19 - Работник
342views

Втор случај на дете позитивно на корона – вирусот во градинка во земјава. Една група во централната градинка во Струмица од денеска е затворена, а двете воспитувачки и 11 деца ќе бидат во изолација 14 дена, бидејќи во групата имало дете позитивно на КОВИД – 19, објави Телма. 

Родителите од групата биле известени и дошле по своите деца. Инаку, детето посетувало градинка само три дена. Од понеделникот не дошло во групата. Детето го добило вирусот од член на семејството.

Текстот во целост на: Телма.