- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Гласен Текстилец: За заболените во фирмите во Св. Николе известен е инспекторот за труд

366views

Во врска сознанија за заболени во фирми во Свети Николе и откази поради наводно кршење на ред и дисциплина од страна на работници во кондиторска фирма во Штип, известени се синдикати и сите инспекциски служби.

Ги чекаме одговорите од инспекцискиот надзор за три конфекции од Валандово, кои немаат исплатено ни минимална плата на вработени кои беа опфатени со времени мерки(бремени жени, хронично болни, мајки на деца до 10 години), а едната, со месеци не исплаќа ниту минимална плата за вработени кои биле редовни на работно место.

#трудбездискриминација
#стопзадискриминацијатаврзтекстилнитеработнички
#ПРОДОЛЖУВАМЕ! ✊

Advertisement
Advertisement