- Advertisement -
Правда

Грета Тунберг учествува на протестот против климатските промени во Швајцарија

Грета Тунберг учествува - Работник
246views

Стотици луѓе излегоа на протестот против климатските промени во Лозана, Швајцарија кој се организира пред одржувањето на Светскиот економски форум во Давос наредната недела. Грета Тунберг присуствуа на маршот.

Таа својата популарност ја стекна како основач на движењето „Петоци за иднина“ и го пропатува светот во последните 12 месеци, приклучувајќи се на многу маршови против климатските промени.