- Advertisement -
Занимливости

Дедо Џузепе дипломира на колеџ на 97-годишна возраст

Дедо Џузепе дипломира на колеџ на 97-годишна возраст
264views

Со речиси 97 години, италијанецот Џузепе Патерно е најстариот дипломец во светот.

Скоро дипломираниот Џузепе Патерно, во родното Палермо, беше прогласен за доктор по историја и филозофија на тамошниот универзитет.

Роден е во многу сиромашно семејство, тој е најстар од седумте браќа и сестри и, како што вели, сите пари што ги добивал за храна ги трошел на книги.

Пред 14 години, тој ја објави и книгата Убавина на душата, која ја напиша на машина за куцање.

Извор: rts.rs