- Advertisement -
Наука

Делфините се толку паметни што учат трикови од пријателите

381views

Еден вид делфини во Западна Австралија користат празни школки за да фаќаат риба која подоцна ја јадат. Ова е првата алатка што делфините учат да ја користат гледајќи ги пријателите.

Според еволуцискиот биолог Мајкл Крутцен од Универзитетот во Цирих, Швајцарија, ова е големо откритие кое покажува дека делфините и другите китови со заби се однесуваат многу послично на мајмуните и луѓето отколку што се мислело претходно.

Advertisement

Повеќе прочитајте на факултети.мк

Advertisement
Advertisement