- Advertisement -
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

Договорите за работа на определено време ги празнат фабриките

Договорите за работа- Работник
424views

Расте бројот на вработувања на определено време. Ангажирањето работници на еден, два, три и повеќе месеци или на една година работодавците го практикуваат откога тоа постои во македонското работно законодавство, но трендот се засилува во време на актуелната корона-криза, а особено голем замав зема од почетокот на годинава.

На тоа укажуваат податоците од Агенцијата за вработување, според кои во текот на целата мината година од вкупно вработените поголемиот дел или околу 57 проценти биле на определено време, а само во јануари годинава тој процент е надминат.

Повеќе на Вечер.прес