- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Државен инспекторат за труд: Поголем дел од работодавачите ги почитуваат мерките за заштита на вработените од коронавирусот

Почитување на отказен рок од страна- Работник
131views

Поголемиот дел од работодавачите ги почитуваат препораките за заштита на своите вработени од коронавирусот, констатирал Државниот инспекторат за труд во рамки на своите инспекциски надзори.

-Државниот трудов инспекторат во насока на заштита на работничите права реализираше вкупно 3.236 инспекциски надзори при што се донесени 42 решенија и 152 укажувања за работодавачите кои не ги почитувале препораките на Владата, информира на денешната прес-конференција претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска Грашкоска.

Advertisement

Повеќе прочитајте на ТВ21

Advertisement
Advertisement