- Advertisement -
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникот

Државниот архив вработува биолог за сметководствено работење

Државниот архив вработува - Работник
306views

Се поочигледно е дека власта продолжува со трендот полнење на државната администрација со партиски активисти, а за тоа е доволен доказот што на огласот за вработување во Државниот архив на позицијата помлад соработни за сметководствено работење во Секторот за финансиски прашања се бара лице со завршени студии Биологија.

Појасно е дека во последните 4 години нема работа без политичко влијание, а премиерот Заев кој ветуваше професионална администрација, полека но сигурно создава партизирана администрација и гласачко тело.

Advertisement

Во Секретаријатот за законодавство кој вработува 3 државни службеници на позицијата помлад соработник за странски инвестиции, за добро од општ интерес концесии и јавно приватно партнерство на минерални суровини и вода, како и помлад соработник за земјоделство и животна средина, а нето платата за овие позиции е 20.990денари.

Повеќе на Република

Advertisement
Advertisement