ПравдаСветот на работникот

Здружение на аптеки: НЕМАМЕ ЗАШТИТИНИ МАСКИ НИТУ ЗА ВРАБОТЕНИТЕ

   Време за читање помалку од минута

Здружението на приватни аптеки (ЗПАРМ) алармира дека вработените се соочуваат со сериозен дефицит на заштитна опрема и бараат насоки од надлежните за нивната работа.

Во отворено писмо до министерот за здравство Венко Филипче потенцираат дека има недостиг на заштитни маски, заштини одела и средства за дезинфекција на раце и работни површини и стравуваат дека се ставени во ризик нивните вработени, пишува Вечер.

Целосниот текст прочитајте го тука