Здруженијата на хронично болните луѓе усогласија критериуми за враќање на работа

Претставниците на повеќе здруженија на хронично болни луѓе денеска одржаа состанок на кој ја разгледаа  состојбата со Ковид 19 и најавената одлука на комисијата за заразни болести за враќање на хронично болните луѓе на работа.

На состанокот тие заеднички усогласија повеќе ставови:

Повеќе прочитајте на ММС.мк